AG media - Web dizajn studio

Web shop - internet trgovina

Izrada web shopa, to jest, internet trgovine

Izrađujemo cjelovita E-commerce rješenja čija je glavna značajka snažan online Content Management System (CMS – sistem upravljanja sadržajem), koji vam omogućuje ažuriranje vaše web trgovine bilo gdje se nalazili, i čak primanje faktura izravno na vaš mobilni telefon, ako to želite.

  • polleosportsi
  • polleo-web-shop
  • dinamo

    GNK Dinamo Zagreb - službeni web shop

  • bb
  • mondenotti

Od stavljanja web shop-a u pogon do uspješne prodaje

Kada je riječ o internet trgovini, web shopu ili online trgovini (više naziva za jedan te isti pojam) onda treba prije svega razjasniti da je ona samo dio cjelokupnog poslovanja. Naravno, web trgovina mora imati za cilj riješiti više poslovnih radnji; ubrzati i olakšati vođenje trgovine (dodavanje novih proizvoda, uvid u statistike kupaca, povezanost sa skladištem…); povećati vidljivost na Internetu što direktno utječe na prodaju, a to uključuje što bolji opis proizvoda (kvalitetne fotografije proizvoda, video prezentacije, tekst) kako bi kupcima dali dovoljno informacija na temelju kojih se mogu odlučiti na daljnje akcije (kupnja).

No jedan od najvećih problema je kako privući kupce, kako da uopće saznaju za vas. Puštanje u pogon i najbolje dizajnirane, tehnički odrađene web trgovine ne može napraviti čuda u kratkom roku. Naravno, odrađeni SEO kao dio stranice će privući korisnike nakon nekog vremena, no on nije svemoćan. SEO je vrlo širok pojam. Više o SEO-u pogledajte ovdje .

Marketing, koji se može izvršiti na više načina, je tada nužan: klasično oglašavanje na nekim portalima, tiskovinama ili čak na TV ekranima. No sve to iziskuje velike troškove, a mjerljivost je vrlo teška, osim kod internet oglašavanja. Jedan od boljih načina oglašavanja su internetski sponzorirani članci. Znači, oni ostaju zauvijek na određenom mediju (portalu ili blogu) i bit će dostupni dok god postoji dotični medij. No najbolja opcija, koja inicijalno zahtijeva veće troškove, ali dugoročno je najisplativija i omogućava veću kontrolu je izrada vlastitog mini portala, bloga ili čak pokretanje foruma (mjesto gdje korisnici ili potencijalni kupci raspravljaju o vašim uslugama, proizvodima, podršci). Ovdje pričamo najviše o povjerenju i transparentnosti kao dodatnoj vrijednosti koju mnogi zaboravljaju.

Ostali vidovi oglašavanja su naravno, nekima više ili manje poznati, Googleovi AD words oglasi. Dobro kalibrirani oglasi mogu dovesti određen broj kupaca uz trošak koji je prihvatljiv ili minimalan. Više o AdWords oglasima pogledajte ovdje.

No da biste zadržali kupce nije bitan samo opis i kvaliteta proizvoda. Bitno je svakom postojećem kupcu ili barem onima koji su vjerni, dati konkretan razlog zašto i dalje biti vjerni. To se može napraviti kroz tjedne akcije, newsletter sniženja, besplatne savjete u vezi s proizvodima. Dodatna vrijednost vaše usluge dobiva se na više načina. Mi smo spomenuli samo neke.

OpenCart i programiranje

Platforma koju uglavnom koristimo kod izrade web shopova zove se OpenCart. Nekoliko godina samo radili i s Magentoom. Jedan i drugi imaju svoje za i protiv. Po našem iskustvu i mišljenju Magento je za vrlo velike projekte s vrlo zahtjevnim mogućnostima, dok je Opencart za srednje i manje poduzetnike. Također, OpenCart ima bolji odaziv odnosno brže se pogoni čime korisnici imaju kraće učitavanje stranice. 

Platforma je osmišljena poštivajući web standarde, što omogućuje vašoj web trgovini postizanje boljih rezultata i pozicioniranje na pretraživačima.

Savjetovanje o vođenju web trgovine – od dobavljača pa do slanja paketa

Pošto smo i sami bili idejni kreatori, izvođači, voditelji i održavatelji web shopa (kroz 5 godina smo radili sve u vezi s internetskom prodajom: od uvoza, dobavljača, do pakiranja, slanja paketa te održavanja tehničkog i sadržajnog djela portala, foruma i naravno shopa) u sklopu najpoznatije internetske društvene zajednice vježbača (bodybuildera) building-body.com, znamo što i kako raditi, također što i kako ne raditi. 

Kako ne biste ponavljali naše greške, dajemo i konzultantske usluge koje će vam pomoći da ne lutate kroz mnoštvo informacija i dezinformacija. Building-body.com je uspješan projekt koji dan-danas ponosno blista na internetskoj mreži.Međutim, mi smo više high-tech freakovi nego potpuno predani vježbači, stoga smo ga i uspješno prodali. No mi i dalje vježbamo (umjereno) jer bez toga nema zdravlja ni sreće, to smo također naučili. Više o savjetovanju pogledajte ovdje.

Vezani članci

OpenCart: pregled glavnih značajki

OpenCart je Open Source aplikacija s doživotnom besplatnom nadogradnjom, neograničenim brojem kreiranja kategorija i proizvoda, neograničenim brojem kreiranja proizvođača/brandova, podrškom za višejezičnost...

OpenCart: uvod u administraciju

Pogledajte kratki prezentacijski video u kojem se prolaze kroz osnove administracije web shopa u OpenCart administracijskom sučelju.