MODX Revolution: Glavne značajke

MODX Revolution

Ovim kratkim natuknicama ne može se opisati cjelokupna funkcionalnost, jednostavnost upotrebe i sve pogodnosti CMS-a, ali vam može dati osnovni pregled i uvid u mogućnosti.

MODX.com

Za vlasnike web stranica i tvrtke

Sigurnost Web stranice

MODX zauzima prilično ozbiljan stav kad je u pitanju sigurnost. U stvari, cjelokupna arhitektura MODX Revolutiona je izrađena imajući na umu sigurnost. Svaki ulaz se filtrira, a svaki upit na bazu korištenjem API-ja se dočekuje unaprijed definiranim filterima kako bi se eliminirala mogućnost SQL napada.

Totalna sloboda u kreativnom procesu

Niti jedan sustav nije usporediv s MODX-om kada je u pitanju izrada robusnih web stranica, i to točno onako kako želite da izgledaju, bez ikakvih kreativnih ograničenja.
MODX je alat za izradu web stranica koji u potpunosti pruža ultimativno ispunjenje svih kreativnih vizija, bez nametanja ograničenja i ulaska u kompromise.

Neusporediva optimizacija za pretraživače (SEO)

MODX vam omogućuje 100 % kontrolu nad kodom koji se prikazuje (output) i to gotovo bez napora. Za razliku od drugih sustava koji zahtijevaju educiranje složenihsustava tema, u MODX radite s HTML-om i sa onoliko vlastito izrađenih varijabli koliko vam je potrebno. Relativno brzo se može napraviti stranica koja se ponaša besprijekorno pravilno u internet pretraživačima, dok web izvođači imaju potpunu kontrolu, mogu mijenjati prikaz u svakom trenu, a podešavanje najmanjeg detalja u kodu izvodi se putem par klika.

Instalirajte kako želite i gdje želite

Fleksibilna konfiguracija (instalacija) omogućuje 100 % prilagođen razvoj. Instalirajte stranicu izvan web root-a, s vlastito kreiranim imenima mapa za dodatnu sigurnost ili izvršite višestruke instalacije MODX web stranica iz jednog skupa datoteka.

Dodavanje modula unutar same aplikacije

MODX-ov transportni sustav paketa omogućuje administratorima instalaciju, nadogradnju i selidbu (migraciju) sadržaja, predložaka, dodataka ili čak cijele web stranice, bez brige o ovisnosti o drugim datotekama ili o nestalim koracima. Sve iz jednostavnog sučelja unutar MODX Managera koji sve pakete povlači s MODX web stranice.

Novo admin sučelje sa ugrađenom sposobnošću prilagodbe

Novo sučelje izrađeno pomoću MODX API-a, pogonjeno custom implementacijom ExtJS (Sencha) daje MODX programerima sposobnost da brzo razviju vlastito prilagođena sučelja te module. Programeri mogu izgraditi web stranice koje prikazuju samo polja i stavke izbornika potrebne za razne vrste korisnika.

Robusna sigurnost velikih sustava, korisnički model i autentikacija

Pristupna lista bazirana na granularnoj kontroli i prilagođenim atributima daje administratorima fleksibilnost i veću razinu kontrole nad svakim aspektom MODX Revolution web stranice. Provjera se može provesti putem ugrađenog korisničkog sistema, Active Directory, LDAP, OpenID ili gotovo bilo kojeg drugog sustava koji može koristiti MODX API.

Tečan u internalizaciji (i18n)i lokalizaciji (l10n)

MODX Revolution donosi višestruke pristupe rješavanju višejezičnih web stranica - sigurnost da će svaki pristup biti ispravan za gotovo bilo koju web stranicu. Kulture i kontekst mogu raditi zajedno pružajući detaljnije internacionalizacijske postavke kroz cijelu aplikaciju. To omogućava programerima da definiraju jezik, valutu i format datuma, ili bilo što drugo što bi moglo biti potrebno lokalizirati u razvoju stranice.

Za site admine i geekove

Objektno orijentirana jezgra i API

S obzirom da je napisan od temelja koristeći xPDO, MODX s lakoćom radi na podacima rađenima po mjeri, pa čak i iz više vrsta baza. Zajedno s potpuno objektno orijentiranim API-em s dosljednom arhitekturom, geakove čini jako sretnim.

Kontekst (sklop)

Konteksti omogućuju postavkama MODX konfiguracije da budu pregažene, proširene, izolirane, ili dijeljene s domenama, pod-domenama, podstranicama, više stranica, kulturno-specifičnim dijelovima, specifičnim web aplikacijama itd.

Potpuno prilagodljiv sistem cachea

Nova jezgra i tehnika djelomičnog cachea stranice pomažu smanjiti ukupnu memoriju veličine datoteka, kao i opterećenja poslužitelja resursa na međumemorijske direktorije, organizirajući cache datoteke s hijerarhijskom strukturom mape.

Nova MODX jezgra također omogućuje da se rezultat upita na bazu sprema u datoteku, memoriju (preko memcached) ili kao potpuno prilagođeno cache rješenje i tako smanjuje opterećenje baze podataka i daje izvrsne rezultate posluživanja web stranica sa velikim prometom.

Filtriranje sadržaja

Bilo MODX Element (TV, Content, Chunk, Placeholder) može imati složeno pre- i post-procesiranje koje se primjenjuje preko ulaznih i izlaznih filtera. Na primjer, možete ih koristiti za skraćivanje teksta, formatiranje datuma, razne matematičke operacije ili bilo što drugo sa vrlo malo koda.

Parsiranje sadržaja s djelomičnim cacheom stranice

MODX ima mogućnost potpuno rekurzivnog parsiranja sadržaja (izvor-obrada). Bilo koji MODX-ov element (Snippets, Chunks, TVs i Placeholder) može biti odcacheiran za djelomično cacheiranje stranice.

Proširivanje aplikacije bez pribjegavanja hackovima

MODX-ova objektno orijentirana jezgra omogućuje proširenje aplikacije bez hakiranja same jezgre koda. To pomaže u zaštiti ulaganja u razvoj aplikacije te osigurava bezbolnu buduću nadogradnju.

Prilagodite potpuno sve

Programeri mogu definirati klase za implementaciju prilagođenih resursa kao što su web-servisi, Ajax procesori, multimedijalni sadržaji, ili integriranih sistema predložaka trećih strana. Isto tako programeri mogu definirati vlastite elemente sadržaja za integraciju vanjskih izvora podataka. Mogu čak definirati i raditi s prilagođenim resursima pomoću prilagođene oznake; npr.. .

Pregazite sve

S MODX-om niste zapeli na samo jedan način rješavanja stvari. Ukoliko imate specifične potrebe možete prilagoditi način kako MODX radi, proširenjem osnovne klase. To uključuje parsiranje sadržaja, rukovanje upitima i odgovorima, sesijama, rukovanje pogreškama, djelomičnim cacheiranjem stranice i postavkama cacheiranja baze podataka.

Izvorni JSON i nizovi poruka

MODX uključuje i s lakoćom koristi izvornu JSON obradu podataka u interakciji s drugim sustavima. Ugrađen sistem čitanja nizova poruka omogućuje objavljivanje poruka i pretplatu na poruke za sofisticirane interakcije s vanjskim sustavima u poslovnim aplikacijama.

Baze podataka vođene sesijama

Defaultne opcije konfiguracije upravljanja sesijama omogućuju kompatibilnost s tehnikama klastera web poslužitelja.

Detaljni logovi

Pruža mogućnost prikaza raznih razina pogrešaka, uključujući ECHO, HTML, i FILE. Developeri koriste ovu funkciju u razvoju dodataka za reviziju pogrešaka, ispravljanje pogrešaka itd.