CMS i programiranje

CMS – Izrada sustava za samostalno upravljanje sadržajem

CMS – sustav za upravljanje sadržajem nije ništa novo, a ipak, mnogi poduzetnici još uvijek nisu svjesni kako im tehnologija može pomoći i dovesti njihov posao na sljedeću razinu.

 • modx-cms-1

  MODX CMS Dashboard

 • modx-cms-2

  MODX SEO CMS

 • modx-cms-3

  MODX SEO CMS

 • modx-cms-4

  MODX CMS Album manager

 • modx-cms-5

  MODX CMS Multiple File Upload

 • modx-cms-6

  MODX CMS Custom manager filds

 • modx-cms-7

  MODX CMS Image managment

Programiranje: skriveni kod koji radi čuda

Programiranje ili kodiranje gomile linija koda je jednako zahtijevan te kreativan rad. Napraviti aplikaciju koja ne troši puno resursa (bilo računalne ili internetske), a ujedno s mnogo mogućnosti u svim aspektima (back-end i front-end) je izazovno. Upravo tome mi težimo. U tome nam pomaže CMS platforma, nazivom MODX. Imamo iskustva i sa ostalima, ali MODX se pokazao kao jedan od moćnijih i fleksibilnijih CMS platformi.

Što uopće nudi CMS

CMS (Content management system) ili sustav upravljanja sadržajem je kompjuterska aplikacija koja se koristi za stvaranje, uređivanje, vođenje i objavljivanje sadržaja koji je neprestano organiziran.

CMS se često koristi za spremanje, kontroliranje, stvaranje raznih verzija i objavljivanje dokumentacije kao što su članci, priručnici za korištenje, tehnički priručnici, vodiči za prodaju i marketinške brošure. Sadržaj kojim se upravlja može uključivati kompjuterske datoteke, slike, video datoteke, elektroničke dokumente i web sadržaj.

MODX CMS

CMS s kojim mi radimo ( MODX) nema ograničenja. Ovisi o vama što zapravo želite. Da li želite mogućnost uređivanja vijesti ili želite mogućnost uređivanja samo početne stranice ili dodavanje novih usluga... Bitno je definirati ono što zaista planirate često mijenjati. Nema smisla raditi mogućnost izmjene za sav sadržaj na web stranici ako ćete mijenjati samo npr. kontakt podatke ili samo galeriju slika. Što je više mogućnosti CMS-a, veći su troškovi.

Korištenje CMS-a

Korištenje CMS-a je lako. Ali ipak zahtijeva osnovno znanje korištenja računala, a također nije naodmet određeno iskustvo korištenja programa za uređivanje teksta (npr. Microsoft Word i sl.). Pristup CMS-u se izvodi kroz prijavu korisničkim imenom i zaporkom. Daljnje korake korištenja ćete saznati putem edukacije, koja ne traje više od sat-dva.

Ugradnja CMS sustava u postojeće web stranice

Ako ste već vlasnik internetske stranice, a za svaku se promjenu, čak i jednog znaka ili slova, oslanjate na vanjske web dizajnere, trebali biste biti svjesni da takvo što nije potrebno, ponajviše zbog dodatnih troškova, vremena te živaca.

Ako želite ugraditi CMS u postojeće web stranice, a ne želite redizajnirati grafički prikaz stranice, svakako nas kontaktirajte.

Vezani članci

Zašto MODX?

Svakodnevno upravljanje web stranicom putem MODX Managera pruža bezbolno i intuitivno iskustvo koje omogućava brze promjene te stvaranje novog sadržaja od strane osoba s malo tehničkog znanja ili bez njega. MODX Manager se može u potpunosti prilagoditi i tako ponuditi posebno skrojeno sučelje za sve administratore i urednike sadržaja.

MODX Revolution: Glavne značajke

Niti jedan sustav nije usporediv s MODX-om kada je u pitanju izrada robusnih web stranica, i to točno onako kako želite da izgledaju, bez ikakvih kreativnih ograničenja. MODX je alat za izradu web stranica koji u potpunosti pruža ultimativno ispunjenje svih kreativnih vizija, bez nametanja ograničenja i ulaska u kompromise.