Blog

POLYMER - Revolucija i budućnost weba

POLYMER - Revolucija i budućnost weba

Polymer: gradivni element web-a

Polymer je biblioetka koja koristi najnovije web tehnologije koje omogućuju stvaranje prilagođenih (custom) HTML elementa. Izraditi gumb ili aplikaciju kao zatvoren sistem ali kao iskoristiv element koji će se uspješno izvršavati/prikazivati bilo na stolnom računalu ili pametnom mobitelu.

Sve je element

Od <a> da <select>, elementi su gradivni blokovi HTML-a. No, moderne aplikacije su prerasle ove ugrađene elemente, prisiljavajući programere da se oslanjaju na JavaScript kako bi osigurali dinamično, prilagođeno ponašanje određenih elemenata. Nastale aplikacije često postaju složene i monolitne. Određene komponente razvijene za jednu aplikaciju nisu u mogućnosti funkcionirati za drugu.

Polymer stavlja elemente natrag u središte fokusa razvoja web projekata. S Polymer-om, možete izraditi vlastite HTML elemente i koristiti ih u gotovim, te složenim aplikacijama koje su skalabilne i dugoročno održive.

Slijedeći video će vas uvesti u sve mogućnosti koje nudi Polymer. Svakako pogledajte prvog predavača (cca 20 min), dok ostale prezentacije prikazuju kako konkretno krenuti u svijet Polymer-a.

Također možete saznati više o projektu kroz članke i ostale resurse.

Comments

comments powered by Disqus